Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Niste same: Besplatna telefonska linija za pravnu i psihološku podršku za žene

Preuzmite sliku

Centar ženskih prava je omogućio besplatnu telefonsku liniju za pravnu i psihološku podršku koja je dostupna za žene preživjele nasilje i one koje žive u riziku od nasilja.

Usluga je dostupna i za sve žene koje žive u stanju socijalne potrebe, žene sa invaliditetom i civilne žrtve rata, nezaposlene, žene koje žive same sa dvoje, troje ili više maloljetne djece, žene starije dobi, žene na selu. Za pravnu pomoć i podršku na raspolaganju je deset stručno osposobljenih žena koje imaju dugogoodišnje iskustvo u radu sa ženama i drugim grupama. Dodatnu podršku pružat će i dvije psihoterapeutkinje.

Besplatni broj telefona: 032/447-813

  • Centar ženskih prava možete pozvati  svaki dan u vremenskom periodu od 8:00 – 24:00 sata. Osim ove besplatne linije na raspolaganju su još dva aktuelna broja Centra ženskih prava:
    mob. 060/3111-922; fiksni telefon 032/402-049

    Korištenje će biti prilagođeno potrebama žena te se osim direktnog poziva mogu kontaktirati putem Viber ili Messenger aplikacije. Prednost korištenja ovog alata ogleda se u činjenici da je dostupan svim ženama, bez obzira na mjesto prebivališta/državu regiona ili svijeta da se obrate za pomoć, a odgovori se dostavljaju u najbržem mogućem roku s obzirom na navedenu situaciju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje