Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Tuzla uz Beč i Rijeku ostaje bastion socijaldemokratije, središte građanske ideje

Preuzmite sliku

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić dobio je povjerenje građana Tuzle na prijevremenim izborima većine glasača koji su iskoristili pravo glasa.

Ovim povodom oglasio se i Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić a njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ne padam u euforiju, niti se lako razočaram. Tuzla i Srebrenik pobjeda. Kad nije Adnan iz SDP-a, neka je u Bihaću neko koga su podržali naši partneri iz “Trojke”, jer bi se teško opravdali da je pobijedila SDA.

Da ne prešutim, izgubili smo u Vogošći i po nekim bi se “objektivnim” režimskim medijima moglo zaključiti da nigdje drugo nisu ni bili izbori osim tamo gdje je pobijedio kandidat SDA.

Tuzla uz Beč i Rijeku ostaje bastion socijaldemokratije, središte građanske ideje, kičma ljevice. Zato se želim prvo zahvaliti građankama i građanima Tuzle. Posebne čestitke Zijadu Lugaviću koji je preuzeo na sebe jako tešku ulogu.

Preuzeo je dužnost nakon karizmatičnog Jasmina Imamovića. Neće mu biti lako, ali sam siguran kako Tuzla nastavlja utabanim stazama razvoja, njegovanja multietičnosti i tradicije antifašizma. Čestitke ekipi iz Srebrenika na tome što su među prvima izvan Sarajeva usvojili principe Trojke i pokazali kako to može funkcionirati.

To su prepoznali i građani Srebrenika. Čestitam i mom Adnanu Habibiji, na časnoj, poštenoj kampanji za gradonačelnika Bihaća. Ponosan sam na njega i njegovo vrijeme u politici tek dolazi.

Da ponovim, nema mjesta nikakvoj euforiji, nekako mi je žao ovih koji su priželjkivali potop kao dokaz naše “izdajničke” politike. Niti smo kad izdali niti ćemo. Čeka nas mukotrpan posao, radit ćemo više nego ikad da u cijeloj Bosni i Hercegovini svane dan!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,