Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Samo Stari Most i Velež traju duže od ljubavi između SDA i HDZ-a

Preuzmite sliku

SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar

Stanje u Mostaru je kristalno jasno: SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar. Napisao je ovo na svom Facebook profilu Nermin Nikšić, lider SDP-a.

Ovaj put neće im proći

– Podrškom kandidatkinji koja je svojom tužbom i kasnijom presudom Evropskog suda za ljudska prava omogućila održavanje izbora, SDA je mogla pokazati da nije vječiti HDZ-ov igrač iz sjene. Nažalost kao i nebrojeno puta do sada kada je u pitanju izbor HDZ ili država, SDA izabere HDZ.

SDP i naši partneri se nemamo šta kome dokazivati. Mi sa HDZ-om niti smo tikve sadili niti ćemo. Sjećamo se i znamo kako smo prošli kada smo to pokušali sa SDA – naveo je Nikšić.

On je istakao da SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, a „nije im prvi put da za svoje postupke opravdanje traže i okrivljuju druge“.

– Ovaj put neće im proći. Nakon što su učestvovali u dokazanoj krađi glasova nauštrb BH bloka, imali su još više razloga da pokažu da to nije dio dogovora SDA-HDZ. Glasanjem za kandidatkinju BH bloka su mogli pokazati da su se promijenili. Umjesto toga, mostarsko druženje Izetbegović-Čović uz koje se odigravala dobro uigrana predstava u mostarskoj vijećnici su dokazali kako u Mostaru samo Stari Most i Velež traju duže od ljubavi između SDA-HDZ – istakao je Nikšić.

Idila se očito nastavlja

Poručio je da se idila očito nastavlja, HDZ-u gradonačelnik, SDA-u predsjedavajući Gradskog vijeća, a građanima Mostara kao i do sada svađe, podjele, lažna obećanja.

-U toj farsi „BH blok“ neće učestvovati, a naši vijećnici će kroz sjednice Gradskog vijeća biti glas građana kojima je Mostar u srcu i koji će se itekako čuti – zaključio je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , , ,