Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić o današnjem sastanku sa Komšićem i Izetbegovićem: Ono što smo dogovorili to ostaje između nas

Preuzmite sliku

Moji partneri znaju šta smo razgovarali, rekao je Nikšić

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, komentarisao je  sastanak Osmorke na kojem je finalizirana programska koalicija, ali se dotakao i susreta sa liderima DF-a i SDA, Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem, sa kojima se sastao tokom dana u jednom sarajevskog ugostiteljskom objektu.

Govoreći o sastanku Osmorke, potvrdio je da je programska koalicija usaglašena. Naglasio je kako Osmorka neće odustati od države BiH.

– Danas smo mi kao Osmorka radili pa su opet ostali neki detalji da ih utegnemo, a u petak bi trebalo da u Parlamentu BiH potpišemo Sporazum o načelima i principima konstituisanja zakonondavne i izvršne vlasti. Ni od čega nećemo odustati, posebno ne od države BiH. Moram reći da smo imali vrlo kvalitetnu saradnju na izradi programskih dokumenata. To je prvo rađeno na nivou Trojke sa HDZ-om, pa su to onda radili ekspertni timovi, a još su ostali neki tehnički detalji, rekao je Nikšić.

Kada je riječ o današnjem sastanku sa Izetbegovićem i Komšićem, Nikšić nije želio otkrivati detalje.

– Imate li neki primjer da sam ja pričao o onome što sam pričao s ljudima u četiri oka? Kad ste vidjeli da ja to govorim? Moji partneri znaju šta smo razgovarali, ali smo se dogovorili da to ostane između nas, poručio je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,