Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Nemamo namjeru “praviti se mrtvi”, očito je sporazum prekršen

Preuzmite sliku

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić gostovao je večeras u programu Televizije Sarajevo, u kojem je dao svoj komentar na potpisivanje sporazuma Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nikšić je komentirao i da li pomenute stranke, zajedno sa Strankom za Bosnu i Hercegovinu imaju dovoljnu većinu da ovaj model preslikaju na Federaciju BiH.

“Nemaju dovoljnu većinu da mogu formirati vlasti, a upitno je da li Trojka sa preostalim partnerima može osigurati potrebnu većinu ukoliko SBiH i NES izađu. Mi imamo njihova uvjeravanja da se to neće dogoditi.

Nemamo se ni mi namjeru praviti mrtvi. Sporazum je očito prekršen. Čeka nas da potpuno otvoreno razgovaramo. Ponavljam da je do večeras bilo potpuno izvjesno da su potpuno zatvorena vrata bilo kojoj drugoj priči. Sad su malo odškrinuta vrata. Ako neko ko je potpisao sporazum može da razgovara, ne vidim zašto Trojka ne može”, izjavio je Nikšić.

Pored toga naglasio je i da Trojka ima pravo da razgovara sa drugim partnerima.

“Imamo četiri bloka u Parlamentu Federacije BiH. Naš prvi izbor je ovo što smo potpisali”, zaključio je lider SDP-a na ovu temu za emisiju Polis TVSA.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,