Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: CIK BiH je jedan od državnih organa koji je pokazao odgovornost prema državi

Preuzmite sliku

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić uime ove partije predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji prijavu, potpise podrške i svu relevantnu dokumentaciju za izbore.

– Na ovaj način želio sam da iskažem podršku i poštovanje CIK-u, kao jednom od državnih organa koji je u ovom vremenu pokazao odgovornost prema državi i spremnost da se drži određenih regula pa su donijeli odluku o raspisivanju izbora uprkos svim opstrukcijama koje postoje. Zadovoljstvo mi je što sam čuo od njih da ih ništa nije pokolebalo u održavanju izbora – izjavio je Nikšić.

Rekao je da će se zalagati da se CIK-u osigura skladište, što još nije riješeno. Naveo je da će opozicija imati zajedničkog kandidata, što nije bilo lako izvesti.

– To su ipak političke partije različitih ideologija, ali našli smo zajednički temelj i okupili se oko zajedničkog kandidata. Sutra će se ta kandidatura formalno potvrditi. Izvjesno je da taj čovjek treba biti apsolutni favorit i koji će biti novi član Predsjedništva – kazao je Nikšić ne želeći još uvijek potvrditi da se radi o Denisu Bećiroviću.

Dodao je da CIK BiH zna na koji će način finansirati izbore, te da se sredstva moraju osigurati, a prva prilika je da u ponedjeljak Dom naroda pokaže da je spreman usvojiti zakon koji je predložili zastupnici SDP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,