Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nikolić i Vidović sa Čovićem razgovarali o problemima Hrvata na prostoru Tuzle

Preuzmite sliku

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s Danijelom Nikolićem, predsjednikom Županijskog odbora HDZ BiH Soli i Nikicom Vidovićem predsjednikom Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

 • Nikolić i Vidović na održanom sastanku informirali su predsjednika Čovića o stranačkim obavezama i planovima na području ove županije, kao i sa trenutnim političkim stanjem.

  Između ostalog na sastanku je govoreno i o problemima s kojim se suočavaju Hrvati na prostoru Tuzle, a kako su naglasili Nikolić i Vidović treći put se postupa protivno važećim zakonskim propisima pri izboru članova Vijeća mjesnih zajednica, što je jedan od trenutno gorućih problema.

  Nezakonita odluka, koju su vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla donijeli i tako mimo ikakvih pravila izabrali članove Vijeća mjesnih zajednica, dokaz je, kako u Tuzli ne vrijedi poštivanje Zakona o principima lokalne samouprave FBiH kao i statutarnih odredbi.

  Također razgovaralo se i o drugim temama koje su aktualne i važne za funkcioniranje stranačkih tijela na području županije.

  Predsjednik Čović je izrazio punu potporu vodstvu HDZ-a BiH te naglasio veći angažman dužnosnika HDZ-a BiH na svim razinama, kako bi Hrvati, ali i svi drugi narodi i građani koji žive u Tuzlanskoj županiji, osjetili pozitivne pomake u svakodnevnom životu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje