Nedjelja, 11. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nezavisni načelnici bh. općina/gradova potpisali platformu za buduće djelovanje

Preuzmite sliku

Sedam nezavisnih načelnika/gradonačelnika bh. općina i gradova potpisali su danas na sastanku u Bosanskom Petrovcu platformu za njihovo buduće političko djelovanje.

Radi se o četvrtom susretu načelnika koji su kao nezavisni kandidati pobijedili na prošlogodišnjim lokalnim izborima u BiH, te prvom sastanku s konkretnim zaključcima.

“U ovom trenutku još govorimo o proklamaciji koju upućuje sedam nezavisnih načelnika/gradonačelnika i rano je da govorimo o proširenju naše inicijativne grupe na neke osobe iz javnog, ekonomskog ili političkog miljea”, izjavila je nakon sastanka načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je da se užurbano vode razgovori sa strankama iz FBiH, RS-a, Distrikta Brčko BiH radi izlaska na naredne izbore.

“Mi nezavisni gradonačelnici/načelnici ne pravimo nikakvu stranku, niti šta slično. Mi jednostavno moramo ponuditi alternativu građanima BiH, jer sadašnje stanje i sadašnje politike ne vode nigdje, ni narode, ni građane ove države”, ocijenio je Kasumović, prenosi Fena.

Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić naglasio je da potpisivanje platforme predstavlja prvi konkretan pisani akt o njihovom djelovanju, te “da se radi o ljudima koje je narod prepoznao kao novu šansu”.

Dodao je da sedam nezavisnih načelnika/gradonačelnika predstavljaju, kako je naveo, bunt i nezadovoljstvo naroda na proteklim izborima, te da, stoga, imaju obavezu opravdati ukazano im povjerenje.

Također, pozvali su pojedince kojima su bliski ciljevi za koje se zalažu da pristupe ovoj opciji koja će, kako su rekli, biti alternativa na izborima 2018. godine.

Pokret nezavisnih načelnika i gradonačelnika čine čelni ljudi Zenice Fuad Kasumović, Visokog Amra Babić, Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, Kalesije Sead Džafić, Bužima Zikrija Duraković, Starog Grada Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i Goražda Muhamed Ramović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,