Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nezapamćen odziv građana, ustanova, kompanija i institucija u akciji pomoći Turskoj i Siriji

Preuzmite sliku

Na poziv “Merhameta“ i Rijaseta islamske zajednice u BiH da se pomogne postradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji odazvao se ogroman broj građana, ustanova, firmi i institucija.

Uz novčane donacije, u proteklim danima zaprimili smo velike količine pomoći u različitoj robi, odjeći, obući, dekama, posteljini, konzerviranoj hrani.

Kada je u pitanju Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, velikim ciframa se broje oni koji su došli na neki od naših punktova, donijeli svoje donacije i ponudili druge vrste podrške.

Neizmjernu zahvalnost upućujemo kompaniji „Bingo“ i njihovom vlasniku Senadu Džambiću, kao i gospodinu Miralemu Peziću, vlasniku firme „Alpina“ iz Živinica koji su nam ustupili svoje hale u Tojšićima i Živinicama koje smo iskoristili za prijem, sortiranje i pakovanje robe.

U tom iznimno zahtjevnom poslu pomogli su nam i brojni volonteri, živinički i banovićki srednjoškolci, članice Inicijative za aktivno stranje iz tuzlanskog naselja Dragunja i mnogi pojedinci i dobrovoljci.

Zahvaljujemo se našim osnovnim odborima, džematima i ustanovama na ustupljenom magacinskom prostoru i uloženom trudu. Pomoglo nam je i nekoliko transportnih firmi koje su besplatno uključile svoja vozila i radnike za prijevoz donirane robe.

“Kao humanitarni radnici imamo mnogo iskustva u ranijim kriznim situacijama, ali to što smo doživjeli proteklih dana se ne može opisati i nakon svega smo ispunjeni ogromnim zadovoljstvom i ponosom što smo vidjeli koliko su naši ljudi spremni da žrtvuju sebe i dio svog imetka da bi pomogli postradalom stanovništvu Turske i Sirije” – kaže Mensura Husanović, direktorica RO „Merhameta“ Tuzla.

Polazak velikog konvoja sa prikupljenom humanitarnom pomoći planiran je za ponedjeljak popodne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,