Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nevladina organizacija iz Beča donirala oko 1.300.000 medicinskih maski zavodima u BiH

Preuzmite sliku

Nevladina organizacija „CARE – Österreich“ iz Beča donira oko 1.300.000 medicinskih maski zavodima za javno zdravstvo oba entiteta u Bosni i Hercegovini, Odjelu za zdravstvo Brčko Distrikta te centrima za mentalno zdravlje širom BiH.

Donirano je i 100.000 eura za hitne slučajeve u kampu Lipa, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Ova humanitarna pomoć bit će transportirana u Bosnu i Hercegovinu krajem sljedeće sedmice u organizaciji donatora i bit će uručena „CARE Internationalu BiH“ u Sarajevu kao pandanu navedene bečke asocijacije.

Navedene organizacije su inicijatori ove humanitarne akcije. Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču izvijestila je o simboličnoj predaji donacije izvršenoj u prostorijama „CARE – Österreicha“, kada je donaciju, uime „CARE Österreicha“, ambasadoru BiH u Republici Austriji Kemalu Kozariću simbolično uručila Andrea Barschdorf-Hager.

„CARE International Balkan“ je na prostorima Balkana, u suradnji sa svim zajednicama balkanske regije, počeo pružati humanitarnu pomoć od 1993. godine te je do danas, u nizu projekata nastavio da pruža pomoć, najviše finansiranjem projekata pomoći. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,