Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neum i dalje bilježi velik priliv turista: Plaže u jedinom bh. gradu na obali Jadranskog mora krcate

Preuzmite sliku

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da nije pandemija koronavirusa, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo.

Iako turistički radnici Neuma zadovoljno ”trljaju ruke”, ono što može zabrinuti jeste da se na centralnim plažama ni danas nisu poštovale epidemiološke mjere, odnosno u mnogim slučajevima propisana distanca, dok su rijetki koristili maske na kojima insistiraju ljekari kako bi se pokušalo ublažiti širenje koronavirusa.

Inače, u Bosni i Hercegovini danas je najgori dan od početka pandemije koronavirusa, jer je zabilježen 331 slučaj zaraze u posljednja 24 sata, a još pet osoba je preminulo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje