Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nestabilno vrijeme u BiH do kraja sedmice

Preuzmite sliku

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavat će nestabilno vrijeme sa snijegom na planinskim područjima i sa kišom i susnježicom na nižim nadmorskim visinama.

Veće količine padavina očekuju se u četvrtak, najavio je Federalni hidrometerološki zavod (FHMZ) BiH. U Krajini snijeg ili susnježica se očekuju do 500 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana slabije padavine.

Od večernjih sati prema kraju dana, uslijediće pad temperature zraka, posvuda u Bosni i po nizinama je moguć slab snijeg ili susnježica.

U jutarnjim satima prognozira se slab do umjeren mraz. Jutarnje temperature zraka kretat će se od minus osam stepeni Celzijusovih do minus tri, u Bosni, a u Hercegovini i Krajini od minus dva do dva stepena Celzijusa.

Maksimalne temperature zraka kretaće se između jedan i osam stepeni u Bosni, a na jugu zemlje i do 12.

U periodu od 4. do 8. decembra prema sinoptičkim kartama doći će do kratke stabilizacije vremena. Prestanak padavina pratiće i lagani rast temperature zraka.

Pred kraj prognoziranog perioda (11. decembar) očekuju se nove količine padavina. Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega. Veće količine sniježnih padavina očekuju se u Krajini i jugozapadnoj Bosni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje