Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nermin prodaje izletničko selo, kuhara i konobara ni za lijeka

Preuzmite sliku

Nermin Šipćić iz Viteza odlučio se na nesvakidašnji potez.

Prodaje izletničko selo sa 20 šadrvana, planinskom kućom, bazenom, dječjim igralištem i drugim sadržajima. Razlog, nema u njemu ko raditi. Konobara i kuhara ni za lijeka.

Sve je izgleda otišlo u inostranstvo. Izletište se prostire na 4 duluma u gotovo nedirnutoj prirodi sa šumskim potokom iz kojega se voda može piti, ribnjakom i drugim sadržajima.

Kako reče Nermin ovdje bi posao sezonca moglo dobiti između pet i šest radnika.

“Konobara i kuhara ni za lijeka. Sve je izgleda otišlo u inostranstvo. Dođu radnici jave se ali neće da rade petak, subota i nedelja. Trenutno iznajmljujem šadrvane pa dođu ljudi sami sebi spremaju hranu, roštiljaju. Najradije bih prodao sve ovo”. – kaže Šipčić.

Najavio je čak i prodaju ovoga izletišta u koje je uložio veliki novac. Šta će od svega biti teško je za sada reći. Dok naši radnici odlaze u zapadnu Evropu trbuhom za kruhom, dotle u BiH dolaze stranci iz Turske, Malezije, Irana, Vijetnama i drugih zemalja jer su u BiH vidjeli svoju priliku. Čudna neka vremena može se konstatovati.

Podsjetimo, u Bosni i Hercegovini sve je više izraženiji problem s osiguranjem radne snage, mnogi, većinom mladi, svoju sreću vide u odlasku u inostranstvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje