Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Neopisiva tuga: Dan žalosti u Bihaću nakon tragične smrti troje djece

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, u skladu sa Statutom Grada Bihaća donio je odluku o proglašenju Dana žalosti na području Grada Bihaća povodom tragične smrti troje maloljetne djece porodice Sović.

Dan žalosti na području Grada Bihaća proglašava se na dan dženaze troje maloljetne djece porodice Sović, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Bihaća.

Fazlić je uime Grada Bihaća i u vlastito ime, porodici nastradale djece uputio izraze suosjećanja i žalosti.

“U ovakvim trenucima riječi su premale da bi se iskazala bol i stoga molim dragog Allaha dž.š. da Vam da snage u ovom teškom periodu”, poručio je gradonačelnik.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastava na pola koplja i na druge prigodne načine, na zgradi Grada Bihaća, javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Grad, objektima mjesnih zajednica, kao i drugim institucijama na području Grada Bihaća.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima. Obavezuju se elektronski i drugi mediji da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,