Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nenad Stevandić: Nećemo davati legalitet Parlamentarnoj skupštini

Preuzmite sliku

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić rekao je da poslanici ovog kluba sutra neće učestvovati na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kako ne bi imala legalitet.

“Nećemo dozvoliti da svojim učešćem damo legalitet Parlamentarnoj skupštini, sve dok se ne riješe stvari koje smo pokrenuli u Narodnoj skupštini Srpske”, rekao je Stevandić.

Komentarišući stav predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da niko ne može da govori u ime svih parlamentarnih stranka, Stevandić je rekao da nije ni on govorio ni u čije ima, kada je šefove klubova i stranaka iz Republike Srpske zastupljene u Parlamentarnoj skupštini BiH pozvao na sastanak.

“Ni ja nisam govorio ni u čije ime, a za ono što smatram da je prirodno i iznad svih naših različitih mišljenja – da sutra sjednemo i dogovorimo se oko učešća na sjednici”, rekao je Nenad Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

On smatra da nema razloga da se taj sastanak ne održi.

“Nismo u ratu i nismo pucali jedne na druge. Imamo različite poglede na politiku, ali postoje stvari u kojima mi nemamo nikakve razlike i mislim da oko tih stvari ne treba da pravimo veliku priču”, rekao je Stevandić.

On vjeruje da će sastanak sutra biti održan.

“Duboko vjerujem da ćemo sjesti zajedno i porazgovarati, te imati koliko toliko saglasnost za ono što je u vezi sa zaključcima koje smo donijeli u Narodnoj skupštini i šta smo potpisali, a za sve drugo i ne očekujem da se dogovorimo“, rekao je Stevandić.

Stevandić je u petak, 17. septembra, pozvao šefove klubova i stranaka iz entiteta Republika Srpska zastupljene u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, da održe zajedničku konferenciju za novinare pred održavanje sjednice Parlamenta, koja je zakazana za sutra.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da niko od Srba u ponedjeljak, 20. septembra, neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučešću na sutrašnjem zajedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje