Utorak, 30. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nelson i Sattler pozvali buduće mostarske vijećnike na konkretno djelovanje

Preuzmite sliku

Američki veleposlanik u BiH Eric Nelson i voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler posjetili su u nedjelju Mostar te su tom prigodom pozvali buduće gradske vijećnike na konkretno djelovanje nakon izbora.

Dvojica dužnosnika su nakon posjeta pozivnom centru Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” u izjavi novinarima ukazali na važnost održavanja mostarskih lokalnih izbora te su pozvali građane Mostara, ako već nisu, da do 7 sati obave svoju građansku dužnost.

– Mostarski izbori vjerovatno su privukli najviše pažnje od svih izbora u Evropi ove godine. Nakon 12 godina građani napokon imaju priliku birati lokalne lidere – kazao je veleposlanik Nelson.

Istaknuo je kako je odziv birača zasad dobar, ali da se nada da će biti još bolji te je još jednom pozvao birače da izađu i glasaju.

– Što veća izlaznost to će biti jasniji rezultati, a samim time i jasnija poruka za izabrane lidere što je to s čim se trebaju uhvatiti u koštac i što je to na što trebaju fokusirati svoju pažnju kako bi počeli rješavati pitanja od interesa za građane – poručio je američki veleposlanik.

Šef Izaslanstva Evropske unije u BiH Johann Sattler također je izrazio zadovoljstvo izbornim procesom i naglasio jako važnim što građani Mostara nakon 12 godina imaju priliku birati.

– Druga moja poruka je ta da je sutrašnji dan jednako važan kao i današnji. Moramo pokazati građanima ovoga grada da se okreće novi list i novo poglavlje – izjavio je Sattler.

Pritom je uputio apel budućim vijećnicima na konkretno djelovanje nakon izbora, odnosno na što brže formiranje Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika, kako bi se počela rješavati goruća pitanja u gradu.

Nelson i Sattler zahvalili su svim građanima Mostara koji su glasali danas i koji će to tek učiniti te svima koji su pomogli u organiziranju lokalnih izbora u Mostaru. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje