Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Natalija Trivić: Nema razloga da se širi panika zbog korona virusa

Preuzmite sliku

U svim školama u Republici Srpskoj, osim u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Ćopić”, nastava će se odvijati nesmetano, izjavila je danas Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske i naglasila da nema potrebe za širenjem panike, javlja Anadolu Agency (AA).

Kod muškarca iz Banjaluke, koji je bio na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza korona virusom, a osnovna škola čiji je osmi razred pohađao dječak biće zatvorena do ponedjeljka kako bi se danas i sutra izvršila dezinfekcija školskih prostorija.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Natalija Trivić je rekla da će do kraja dana biti poznati rezultati preventivnog testiranja učenika koji pohađaju isto odjeljenje kao dijete kod kojeg je potvrđena zaraza virusom korona i nastavnog osoblja. Testiranje će tokom dana biti obavljeno u Domu zdravlja.

“Saosjećamo sa nemirom koji se unio u roditelje, ali nema razloga da se širi panika, jer riječ je o jednom utvrđenom slučaju, pa će se nastava izvoditi redovnim putem”, rekla je Trivić i dodala da su preduzete sve potrebne mjere.

Naglasila je da je Ministartvo uputilo urgenciju svim školama da pojačaju mjere održavanja higijene, a preporučila je to i roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta da na to obrate pažnju u svojim domaćinstvima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,