Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nastavnica u BiH dala manju ocjenu učeniku i izazvala brojne reakcije: “A ona sastavila negaciju i glagol”

Preuzmite sliku

Jedan post roditelja na Facebooku izazvao je mnogo pažnje na društvenim mrežama.

Mevludin Ramović iz Sanskog Mosta objavio je zaista neobičnu situaciju koja se kako navodi dogodila njegovom sinu. Ramović je objavio fotografiju kontrolnog rada u kome nastavnica njegovom sinu daje manju ocjenu zbog lošeg rukopisa. U opisu u kojem obrazlaže manju ocjenu nastavnica Bosanskog jezika napravila je grubu pravopisnu grešku spojivši negaciju uz glagol.

“Neke se rečenice pročitati nemogu,” napisala je nastavnica.

Inače ne se uvijek piše odvojeno od glagola u ličnom glagolskom obliku: ne mogu, ne možeš, ne može, ne možemo, ne možete, ne mogu…

Ovaj je post izazvao mnogo pažnje i komentara na društvenim mrežama, a zanimljivo je da grešku nisu primjetili ni mnogi koji su post komentarisali.

“Da sumiramo za ove koji ne znaju o čemu se radi. Profesor koji predaje jezik je nepismen totalno i razlog ovog posta je to. Osim gramatičkih grešaka (NEmogu, VrloDobar), ima i stilskih, jer je rečenica nakaradno napisana. U moj vakat se za ovo dobijala jedinica sa postoljem, pa si prvo morao postolje ispraviti. Ali eto, dođe vakat da nam takvi djecu uče i to u srednjoj.”

“Pa meni je teže pročitati rečenice ove profesorice nego te koje je tvoj sin napisao. Sramota.” navodi se u komentarima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,