Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem: Na području Ponijera angažovano 100 osoba

Preuzmite sliku

Nastavlja se potraga i danas za nestalim mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) na području izletišta Ponijeri, općina Kakanj, gdje je angažovano 100 osoba, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ).

U potragu su uključeni uposlenici FUCZ-a, Službe za spašavanje sa visina Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), pripadnici Gorske službe spašavanja u BiH, GSS FBiH – stanice Žepče, Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Mostar, Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a i pripadnici Policijske stanice Kakanj, te lovci i planinari.

Spasilačke ekipe koje se nalaze na terenu uz pomoć pasa tragača, ski motora i druge mehanizacije od jutros pretražuju teren Ponijera. Dosadašnja potraga nije dala rezultata.

Svi tragovi koji su bili indicirani nestali su uslijed novih sniježnih padavina koje su bile u toku noći i koje su napravile smetove i nanose snijega prema Ponijerima što dodatno otežava ionako zahtjevnu potragu za nestalom osobom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,