Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Naša stranka: Ministri u Vladi TK smijenjeni na inicijativu Selima Bešlagića

Preuzmite sliku

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, opozicija predvođena SDP-om BiH, podržana SBB-om, po inicijativi Naše stranke smijenila je dva ministra iz vladajuće većine, Sulejmana Brkića i Admira Hrustanovića, saopštenjem za javnost oglasila se Naša stranka: 

“Na inicijativu Naše stranke, koju je podnio zastupnik Selim Bešlagić, smijenjena su dvojica ministara iz Vlade TK: Sulejman Brkić i Admir Hrustanović. Sulejman Brkić, kadar SD BiH, smijenjen je s pozicije ministra unutrašnjih poslova zbog sumnje u počinjenje čitavog niza koruptivnih radnji. Općinski sud u Tuzli mu je potvrdio optužnicu za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi u stjecaju s krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Admir Hrustanović, ministar za rad, socijalnu pravdu i povratnike u Vladi TK, kadar Stranke za BiH, proglašen je krivim i pravomoćno osuđen zbog učešća u fizičkom obračunu i nanošenja ozljeda drugom licu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Čeliću. „Sretan sam, naravno, zbog smjene, međutim nezadovoljan sam činjenicom da je Vlada sebi dopustila luksuz da čeka nečiju inicijativu za smjenu, da ju se u javnosti proziva zbog njenih korumpiranih kadrova. Ovo je moralo biti ekspresno riješeno. Ne smije se zaboraviti da inicijativa nije došla iz Vlade, nego iz opozicije. Ja sam je podnio kao opozicioni zastupnik.

Ova Vlada i stranke kojima ovi kadrovi pripadaju nisu se ogradili od svojih kompromitovanih kadrova. To znači da su spremni nastaviti raditi isto ako im građani na izborima daju tu moć.
Ubijeđen sam da neće”, rekao je Bešlagić.

Vezano | SDP BiH: Opozicija podržana SBB-om smijenila ministre u Vladi TK 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje