Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Narodna skupština RS u srijedu razmatra ukidanje vanrednog stanja

Preuzmite sliku

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas na telefonskoj sjednici da će 13. posebna sjednica Narodne skupštine početi u srijedu, 20. maja  u 10 časova u konferencijskoj sali Vlade RS koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice su: Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS, Potvrđivanje akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja, Prijedlog rebalansa Budžeta RS za 2020. godinu – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta RS za 2020. godinu – po hitnom postupku, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2020. godinu i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Odluku o proglašenju vanrednog stanja u ovom bosanskohercegovačkom entitetu zbog epidemije koronavirusa usvojila je Narodna skupština RS 28. marta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje