Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Namoora-Turković: Cilj da bilateralna saradnja BiH i Palestine bude dinamičnija

Preuzmite sliku

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom koji ju je informisao o trenutnoj situaciji u Palestini te dodao da palestinsko rukovodstvo podržava započinjanje pregovora koji će biti utemeljeni na međunarodnom pravu.

Dodao je da je predsjednik Palestine, nakon dogovora između političkih opcija u toj državi, raspisao opće i predsjedničke izbore koji će biti održani u maju i julu 2021. godine.

Kazao je da se radi o važnom iskoraku u toj državi jer će građani imati priliku da biraju vlast. Ambasador je naveo da očekuje i podršku BiH, u skladu s mogućnostima naše države.

Ministrica Turković je istakla da BiH podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog rješavanja palestinskog pitanja te uspostavljanja trajnog mira u tom dijelu svijeta.

Naglasila je da je cilj naše države da bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Palestine bude bolja i dinamičnija, posebno u oblasti ekonomije, a koja će biti od interesa dvije prijateljske države.

– Ministrica je dodala da je potrebno intenzivirati saradnju u različitim oblastima, razmjenjivati iskustva dvije države te da će Bosna i Hercegovina podržavati palestinski narod i državu, u skladu s mogućnostima naše države – saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje