Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Namjenska sredstva za općine Banovići i Kladanj

Preuzmite sliku

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anele Ajšić danas su načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović i načelnik Općine Banovići Bego Gutić potpisali ugovore o dodjeli namjenskih sredstava.

Riječ je sredstvima obuhvaćenim Programom raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.

Općini Kladanj je za sanaciju fasade i krova poslovno stambenog objekta u ulici Kladanjske brigade br. 9 i 11 odobreno 30.000 KM a Općini Banovići 82.500 KM za izgradnju energijski efikasne rasvjete u Ulici Branilaca Banovića i Ulici Armije BiH – prvi dio od kružnog toka (kod sportske dvorane) do pružnog prijelaza prema B.P.E Petrol Banovići).

Ovom je prilikom također potpisan ugovor za toplifikaciju Općine Banovići te je za projekat pod nazivom Rekonstrukcija toplovodne mreže, dionica Toplana – Sportsko kulturni centar Banovići izdvojen iznos od 330.000 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje