Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon više od godinu dana pronašao Golfa, potonulog u majskim popavama (FOTO)

Preuzmite sliku

Crveni “golf dvojka”, vlasništvo Siniše Starčevića, na suhom se našao nakon 13 mjeseci od kako je u naletu vodene mase u majskoj poplavi prošle godine potonuo sa ivice mosta u dobojskom naselju Bare.

“Iako su mi govorili da je rijeka Bosna auto odnijela čak do Šamca, nisam gubio nadu da ću ga pronaći. Prije 18 godina uvezao sam ga iz Njemačke i zahvaljujući njemu preživljavali smo nekako i ja i moja porodica”, rekao je Starčević Srni, dok je bager iz korita izvlačio automobil.

 • golf-pronadjen-poplave23
 • Starčević, koji je dugogodišnji ribar, odazvao se prošle godine pozivu Civilne zaštite da zajedno sa prijateljima čamcem pomogne u evakuaciji i snabdijevanju građana naselja Bare koji su bili ugroženi poplavom.

  “Tog 15. maja prešao sam golfom most iz pravca Kožuha. Naprijed se nije moglo jer je voda već poplavila drugu stranu, a ubrzo ni nazad, tako da sam auto ostavio uz samu ivicu mosta, sa kojeg ga je bujica odnijela zajedno sa mostom”, prisjeća se Starčević.

 • golf-pronadjen-poplave553
 • Od gubitka automobila, kaže on, u tom trenutku teže mu je palo što je bespomoćan slušao zapomaganje i dozivanje u pomoć stanovnika čije su kuće bile poplavljene.

  Starčević kaže i da nije gubio nadu da će pronaći automobil, i navodi da je godinu dana čamcem plovio oko i iznad vozila, a uočio ga je prije 10 dana.

  “Ribari su govorili da je viđen kod Modriče i Šamca. Sva navedena mjesta sam obišao pronalazeći po koji crveni dio tuđih vozila. I eto, bio sam uvjeren da ću ga naći, i to baš na ovom terenu, oko 300 metara od mosta”, rekao je Starčević.

  Zahvaljujući niskom vodostaju iz vode je virio dio crvenog krova, što su kasnije potvrdili i ribari koji su mjesto obilazili čamcima.

  Starčević, za kojeg je crveni golf “dvojka” više od auta, kaže da će sada morati da ga se riješi.

  “Moraću ga se riješiti, nešto u otpad, a nešto u dijelove”, kaže Siniša. (SRNA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,