Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što je preminula samohrana majka četvero djece, pokrenuta akcija pomoći za gradnju kuće

Preuzmite sliku

Nedavno je preminula samohrana majka četvero djece iz sarajevske općine Stari Grad Emina Stanković. O njenoj teškoj životnoj sudbini mediji su pisali kada su se organizovale humanitarne akcije pomoći.

Živjela je u veoma teškim uslovima. Da stvar bude gora, nesretna žena je oboljela od karcinoma i nije bila sposobna raditi, a jedno od njene djece ima tuberkulozu.

“Armena, Denisa, Aldena i Amara iz Sarajeva otac je napustio davne 2005. godine. Mama im je bila sve što su imali a sada su prepušteni sami sebi. Za oca ne znaju od kada se rodio najmlađi brat, ostavio ih je, napustio i nikada se nije javio, kažu čuli su da je umro. Majka je dugo bila bolesna od karcinoma, na dan smrti hitna je dolazila dva puta nisu joj pomogli pustili su je da umre na rukama svoje djece. Ovo 4 siročadi žive u jako teškim uslovima, dva starija brata su radila pomalo izdržavali su porodicu ali tokom korone izgubili su i posao. Njima treba sve, baš sve, od krova nad glavom do hrane, obuće i odjeće. Kuća u kojoj žive je nešto što su dobili od države, bez poda, bez struje, gdje se svakodnevno vide štakori. Ovoj djeci svaka vrsta pomoći je dobrodošla jer oni nemaju ništa.” navodi se u Facebook objavi apela za pomoć.

  • U zavisnosti od uspjeha apela plan je da se djeca smjeste u normalne uslove za život. Četiri brata navode, da bi najviše bi voljeli zemlju da kupe da prave kuću da imaju nešto svoje. Do sada je prikupljeno 28.334 dolara, cilj je prikupiti 40.000 dolara, akciju je podržalo i udruženje Pomozi.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje