Četvrtak, 2. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon protesta oglasio se i OHR

Preuzmite sliku

Predstavnici Ureda visokog predstavnika (OHR) sastali su se danas s predstavnicima grupe građana koji su održali proteste pred zgradom OHR-a u Sarajevu.

Nakon sastanka, u pisanoj izjavi Feni iz OHR-a su istakli da su se sastali s organizatorima protesta kako bi saslušali njihove stavove te da je Ured visokog predstavnika uvijek bio zagovornik prava građana na mirne proteste.

“Predstavnici OHR-a sastali su se sa organizatorima protesta kako bi saslušali njihove stavove. Ured visokog predstavnika je uvijek bio snažan zagovornik prava građana na mirne proteste te, zajedno sa drugim međunarodnim partnerima, za usklađivanje bosanskohercegovačkih zakona o mirnom okupljanju sa evropskim standardima”, navodi se u odgovoru iz OHR-a na upit  o sastanku s predstavnicima građana koji su održali proteste.

Grupa građana okupila se danas pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu tražeći od visokog predstavnika Christiana Schmidta da zaštiti ustavno-pravni poredak države Bosne i Hercegovine.

Upozorili su kako se ne smiju ponoviti tragični događaji od prije 30 godina kada međunarodna zajednica nije reagovala na vrijeme.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,