Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pokušaja samoubistva, rođenje sina joj dalo novu snagu

Preuzmite sliku

Nedaće koje su šibale Bobanu Kozić-Latinčić (37) iz Dušanova, kod Gradiške, zbog kojih je čak i podigla ruku na sebe, učinile su je jačom, a njena ispovijest govori o tome kako je moguće okrenuti novi list u životu i gledati u bolju budućnost.

Ona je vremenom naučila da živi sa invaliditetom brinući se o sebi, ali i o djetetu i  danas je ponosna majka četvoromjesečnog sina, o kojem se stara bez poteškoća. Majčinstvo ju je učinilo još istrajnijom u želji da prevaziđe probleme koje je imala zbog teških trauma koje je na nju ostavio gubitak oba roditelja u jednom trenutku, a tu tragediju gledala je zajedno sa petnaestogodišnjom sestrom. Ta 2000. godina zauvijek je promijenila život sestara Latinčić, koje su uoči Vidovdana gledale stradanje oca i majke u paraglajdingu, a tu traumu posebno teško doživjela je tada 20-godišnja Bobana. Ona je preuzela brigu o mlađoj sestri Dragani, ali i o porodičnom biznisu u marketu. Iako je bila energična u tom periodu, njene emocije su se smjenjivale.

“Bila sam u teškoj depresiji i to je trajalo neko vrijeme. Sjećam se dobro svega tog dana 2003. godine kada sam odlučila da dignem ruku na sebe jer sam mislila da će mojoj sestri i svima u našoj okolini biti bolje bez mene. Sestra je bila moj veliki ponos i oslonac, ona je osoba na koju sam posljednju pomislila prije nego što sam uzela očevu bombu u podrumu kuće”, sjeća se Bobana te teške prošlosti. Čudo koje se dogodilo danas je gotovo neobjašnjivo, a Bobana je na svu sreću preživjela, ali je pritom ostala bez šaka i sa gelerima po tijelu. “Kada sam se probudila, bilo mi je drago što sam preživjela i taj period je takođe bio jako mukotrpan. Godinu dana sam se trudila da živim bez šaka, da se brinem o sebi, pomažem sestri u prodavnici i obavljam svakodnevne poslove”, kazala je Bobana.

Bobana, iako u invalidskoj penziji, pomaže sestri koja vodi prodavnicu, međutim njen fizički nedostatak ne sprečava ju da bez problema važe voće i povrće, uslužuje mušterije i vraća kusur. Komšije i kupci o njoj imaju samo riječi hvale. U dugogodišnjoj borbi sa posljedicama mnogo su joj pomogli prijatelji, sestra i rođaci, a njen život  dobio je novi smisao zahvaljujući ljubavi, iz koje se izrodio sin. “Muž mi je rođen u Srbiji, a njegovi su rodom odavde iz Dušanova, gdje sada i živimo. Upoznali smo se i zavoljeli, a nedavno smo dobili sina.

Trudnoća i strah od nepoznatog su me brinuli, ali zahvaljujući doktorici sve je prošlo bez problema. Sve se nekako posložilo kada je stigla beba i nemam problem da se brinem o njemu”, kazala je Bobana. Bobana je svojim primjerom pokazala koliko se upornošću i voljom mogu prevazići i najteži problemi, a i ljubav je došla u pravom trenutku, stoga je ona danas oličenje energične, jake, samouvjerene i konačno srećne žene. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,