Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon nesreće: Grupa roditelja iz Banje Luke želi da djeca prekinu ekskurziju u Italiji

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas s grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nesreće, u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno sa prtljazima i svim ličnim stvarima.

Radojičić je rekao roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im pasoši izgorjeli zajedno sa prtljazima.

On je kazao da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađe u susret zahtjevima roditelja, naravno, zavisno i od volje samih učenika.

“U kontaktu sa turističkom agencijom, koja je organizovala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući”, kazao je Radojičić.

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 09.30 sati dogodila na dvadesetak kilometara od italijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole.

Niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije povrijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu, gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog krsta, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,