Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 24 godine tobdžija Smail Krivić neće večeras pucati iz topa sa Žute tabije

Preuzmite sliku

Nakon 24 godine vjerne službe, tobdžija Smail Krivić neće večeras u akšam biti na Žutoj tabiji i pucnjem iz topa najaviti dolazak mjeseca ramazana.

Korona virus je Smaila onemogućio u tome i prinuđen je početak ramazana dočekati u svojoj kući, dok će njegov posao na Žutoj tabiji privremeno obavljati njegov zamjenik, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Smail se uspješno oporavlja i očekuje da se vrati svom najdražem poslu krajem mjeseca ramazana. Nakon vijesti da je Smail bolestan i da ovaj ramazan neće početi na Žutoj tabiji, načelnik Hadžibajrić uputio mu je poklone i poželio što brži oporavak.

Nakon 12 dana borbe sa koronom, za koje kaže da su mu bili među najtežim u životu, te da nije mogao ni jesti, ni piti, Smail kaže da se sada osjeća bolje i oporavlja.

  • “Neću pucati večeras iz topa na Žutoj tabiji, a pucao sam od ’97. godine, kad je počelo. Ako Allah bude dao zdravlja malo kasnije ću se pridružiti, pa makar u zadnjoj trećini ramazana. Za mene je ta čast da svaku noć pucam iz topa nešto posebno i ne može se opisati,” ispričao je Smail, te dodao:  “Hvala Bogu, sada sam dobro. Nisam ni jeo, ni pio. Primio sam dosta antibiotika i injekcija u stomak i ide nabolje. Pomogao mi je prijatelj, pulmolog i bio uz mene kad sam bio bolestan,”

    “Ovaj čin načelnika Hadžibajrića… da mi dođete u posjetu u njegovo ime i donesete poklone, to mi znači više nego ova kuća, vjerujte. Hvala Bogu ja imam sve što mi treba, ali ovaj znak pažnje to je zaista nešto veliko, da znate da se neko brine o vama. To ljudima sada nedostaje, pažnja i briga i da smo svi tu jedni za druge,” poručio je na kraju Smail. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje