Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najkritičnije na Karauli: Snijeg stvara probleme na putu Tuzla-Sarajevo, policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila bez lanaca (FOTO)

Preuzmite sliku

Snježne padavine koje su zadesile većinu područja u Bosni i Hercegovini stvaraju probleme učesnicima u saobraćaju.

Posebno složena situacija je na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, odnosno na prevoju Karaula. Zbog sniježnih nanosa na ovoj dionici puta otežano je odvijanje saobraćaja, a prema tvrdnjama čitatelja portala Tuzlanski.ba, putovanje od Tuzle do Sarajeva traje četiri sata.

Prema zvaničnoj informaciji BIHAMK-a, Na većini puteva u našoj zemlji zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali se tu upozorava na povremeno jače udare vjetra.

“Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putevima Olovo-Kladanj (na području Karaule) i Travnik-Donji Vakuf (Komar) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar”, navedeno je u informaciji BIHAMK-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,