Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nagrade najboljim učenicima u Kalesiji, novčana podrška i načelnika Džafića

Preuzmite sliku

Priznanja i nagrade najboljim učenicima u Kalesiji uručene su na manifestaciji “Kalesijski šampioni znanja”, a nagrađeni su zbog rezultata postignutih na takmičenjima, ali i u redovnom nastavnom procesu.

Iako je Općina Kalesija u budžetu za 2021. izdvojila novčana sredstva za ovu manifestaciju, općinski načelnik Sead Džafić je prilikom obraćanja nagrađenima kazao da će i svoju julsku plaću usmjeriti za “kalesijske šampione znanja“.

Od 2017. godine načelnik Kalesije svoju platu usmjerava za podršku najboljim učenicima, studentima, sportistima te nevladinim humanitarnim organizacijama.

– Na ovaj način želim da pozovem i druge privrednike i sponzore da se uključe u ovu pozitivnu priču i pomognu ovoj nadarenoj djeci da budu još bolji u narednoj godini. Oni nisu samo najbolji u Kalesiji, oni su osvajali i nagrade u TK, FBiH i BiH. To je potencijal u koji treba ulagati kako bi u budućnosti imali uspješne ljekare, inženjere, direktore, načelnike – izjavio je za Fenu načelnik Kalesije Sead Džafić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje