Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Kaknja platio kaznu jer nije nosio zaštitnu masku

Preuzmite sliku

“Naravno da sam priznao grešku i prihvatio uručeni prekršajni nalog, jer svi smo jednaki pred zakonom”, izjavio je Šljivo.

Nakon objave fotografije načelnika Kaknja Aldina Šljive na društvenim mrežama na kojima se vidi kako načelnik u jednom momentu ne nosi zaštitnu masku, te nakon sugestija građana, načelnik se oglasio saopštenjem u kojem priznaje da je pogriješio i da će platiti kaznu.

“Hvala što me podsjetite da u ovoj borbi mislim i na svoje zdravlje. Kao što ste vjerovatno primijetili, od jutros putem društvenih mreža kruži fotografija načinjena u toku jučerašnjeg dana kada sam u društvu direktora Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj obilazio aktuelne radove na području naše općine. Na fotografiji je vidljivo da ne nosim masku na licu nego se ona nalazi ispod brade.

Naime, u tom trenutku nakratko sam zaboravio staviti masku na usta, a totalna posvećenost analizi radova je rezultirala i nedozvoljenim fizičkim približivanjem između mene i direktora Zavoda za planiranje i izgradnju.

Masku inače nosim svakodnevno, ali ovo je bio trenutak nepažnje i u potpunosti sam toga svjestan. Građani su to primijetili i na društvenim mrežama je fotografija izazvala dosta pažnje, te sam uredno obaviješten od strane policije o kršenju propisanih mjera.

Naravno da sam priznao grešku i prihvatio uručeni prekršajni nalog, jer svi smo jednaki pred zakonom. Ne smatram da načelnik može biti izuzet od bilo čega što važi za sve građane.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,