Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Čelića: Blizu 25 domaćinstava zbog poplava nema krov nad glavom

Preuzmite sliku

Admir Hrustanović, načelnik Čelića je govorio o stanju u ovoj lokalnoj zajednici nakon poplava koje su ih zadesile proteklog vikenda. Sada se radi na sanaciji štete u čemu će pomoći viši nivoi vlasti, kazao je Hrustanović.

Hrustanović je pojasnio da je šteta napravljena i na poljoprivrednom zemljištu, naročito na zasadima jagoda po čemu je ova općina najprepoznatljivija.

“Negdje danas do 14 sati i 30 minuta prijavljeno je nekih 400 različitih šteta. Ono što zasigurno znamo je negdje oko 400 stambenih objekata plus kada uzmemo nekih 115 privrednih objekata, među kojima je četriri pet koji zapošljavaju 100-150 radnika što za općinu kao što je Čelić dosta”, naveo je Hrustanović.

Kada je riječ o obnovi stambenih objekata, Hrustanović pojašnjava da su hitne intervencije urađene, ali da je najteže pogođen stočni fond.

“Trenutno nekih 20-25 domaćinstava nema krova nad glavom. Oni su izmješteni na druge lokacije, kod familije, prijatelja, lokacije koje je nudila Općina. Imamo obećanja, zvali su nas moje kolege iz FBiH i RS koji su nam dali potporu, pogotvo Brčko, Grad Bijeljina i Lopare”, istakao je Hrustanović.

Čelić su posjetili federalni i kantonalni premijer te su obećali finansijsku podršku. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,