Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na Zlači održan drugi dio seminara o lokalnim proizvodima

Preuzmite sliku

Nakon prvog dijela seminara o lokalnim proizvodima, održanog u aprilu u Tuzli, u nedjelju, 15. maja je na Zlači održan i drugi dio seminara, na kojem je učestvovalo oko 30 žena koje se žele baviti proizvodnjom lokalnih proizvoda ili su već lokalni proizvođači.

 • Lijepo druženje i kvalitetna edukacija kroz interaktivno učenje o osnovama marketinga i izradi marketinškog plana, saradnji između potrošača i proizvođača, sigurnoj proizvodnji lokalnih proizvoda sa aspekta higijene, kvaliteta i sigurnosti proizvoda, standardizaciji i brendiranju, sigurno je doprinijelo osnaživanju učesnica u razmišljanju o pokretanju proizvodnje i prodaje tipičnih lokalnih proizvoda. Pored edukatora iz Tuzle, sa učesnicama su radili i edukatori iz Mađaske.

 • Primjenjujući naučeno, na kraju seminara su učesnice pripremile izložbu na kojoj su izložile neke od svojiih lokalnih proizvoda, što je privuklo pažnju svih posjetilaca hotela Zlača.

 • U narednom periodu će se za njih organizirati studijsko putovanje u Mađarsku Češku i Slovačku, gdje će se upoznati sa iskustvima i dobrim primjerima u zemljama EU (Visegrad 4) koje će moći primijeniti u budućnosti.

  Ove aktivnosti su dio projekta “Razvoj lokalne ekonomije u Bosni i Hercegovini na osnovu iskustava V4“, koji finasira Visegrad Fund kroz Visegrad V4 program, a pored Centra za ekologiju i energiju ga realiziraju i Magosfa fondacija za obrazovanje o okoliš i ekoturizmu iz Mađarske, Centar za ekološke aktivnosti iz Slovačke i Centar za ekološku edukaciju SEVER Horni Maršov iz Češke.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,