Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Vlašiću sljedeći mjesec brdsko-biciklistički maraton ‘XCM Vlašić 2019’

Preuzmite sliku

Međunarodni brdsko-biciklistički maraton „XCM Vlašić 2019“ će se održati 7. septembra na Vlašiću, a organizatori ističu da su pripreme za tu sportsko-turističku manifestaciju u toku.

Organizatori su naglasili da vlada ogromno interesovanje za ovim maratonom. Vjeruju da će se okupiti veliki broj rekreativaca ali i najpoznatijih i najboljih biciklista iz BiH i regije.

Prema posljednjim informacijama, trenutno je prijavljeno preko 130 učesnika, ali organizatori očekuju da će ih biti još puno više, piše Fena

Brdsko-biciklistički maraton „XCM Vlašić“ sastoji se od dvije staze koje su dobile simbolične nazive po uzoru na prepoznatljive travničke porcije ćevapa – „mala“ (36 km), „velika“ (75 km), te je ova vožnja ujedno i idealna prilika da se najatraktivniji predjeli planinske ljepotice Vlašić dožive na jedan drugačiji način.

Trka je rekreativnog karaktera, i svi se mogu takmičiti bez obzira imaju li licencu ili ne, rekao je Marin Nakić, predsjednik Organizacionog odbora „XCM Vlašić 2019“.

“Oni koji voze ovakvu vrstu trke po prvi put mogu ležernije pristupiti trci, a oni spremniji mogu pokazati svoju izdržljivost i kondiciju na dužoj relaciji, ali i uživati i vidjeti puno više te sasvim sigurno doživjeti nezaboravno iskustvo, istaknuo je Nakić.

Biciklistički klub „Tempo“ u saradnji sa Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona na ovaj način želi afirmisati srednju Bosnu kao idealnu turističku biciklističku destinaciju te popularizirati potencijale zastupljenje na ovom području za bavljenje biciklističkim turizmom.

U okviru nagradnog fonda će biti dodijeljene brojne nagrade u dvije kategorije. Organizatori su također obezbijedili svim učesnicima ručak poslije trke, a zahvaljujući brojnim sponzorima i zanimljiv i koristan startni paket.

“Ovo nije samo trka, ovo je događaj koji okuplja sve zaljubljenike u prirodu, biciklizam i avanturizam, ali i u dobro druženje, uz hranu i piće”, naglasio je Nakić te pozvao sve one koji žele da se što prije prijave. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje