Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na većini putnih pravaca u BiH gusta magla smanjuje vidljivost

U Bosni i Hercegovini magla, mjestimično vrlo gusta, ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca.

Posebnu pažnju iz BIHAMK-a skreću na dionice koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, kao i na planinske prijevoje.

Upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na planinskim prijevojima. Napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava na dionici Šuica-Livno upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim atima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,