Nedjelja, 18. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na tržnici Arizona oduzeto 2.200 komada čokolada bez dokumentacije o porijeklu

Službenici Uprave za indirektno oporeziavnje na tržnici Arizona privremeno su oduzeli 2.200 komada čokolada koje su se prodavale bez postojanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu.

Ovlašteni službenici UIO u regionalnom centru Tuzla izvršili su na tržnici Arizona detaljan pregled vozila marke „Mercedes-Benz“, kojim je upravljalo lice sa inicijalima D. K. Prilikom pregleda unutrašnjosti vozila i prtljažnika pronađena veća količina čokolada stranog porijekla i to „MILKA“ 100g – 1.008 kom, „MILKA“ 300g – 240 kom, „KINDER BUENO“ – 300 kom, „SNICKERS“ – 400 kom, „MARS“ – 200 kom, „KINDER“ 100g – 100 kom, „KINDER“ 50g – 200 kom, „Schogetten“ – 150 kom.

Pomenuta roba stavljena je u promet bez bilo kakve ulazne dokumentacije, tj. na način da se za istu ne posjeduju bilo kakvi dokazi da je prijavljena nadležnim carinskim organima na postupak carinjenja, odnosno za koju se može osnovano tvrditi da je unesena preko carinske linije bez provedenog carinskog postupka.

Protiv učinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,