Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na skupu u Banja Luci se pojavio transparent sa likom Ratka Mladića, brzo je uklonjen

Preuzmite sliku

Prema procjenama policije na skupu u organizaciji BORS-a prisustvuje blizu 18.000 ljudi.

Obratila su se dva govornika, Slobodan Brdar iz Prijedora i ispred RVI Marko Milošević koji su govorili šta je sloboda i koliko je bitna za RS. Poručili su da borci nisu krvlju branili RS da bi se ona gubila u miru, piše N1.

Mnogo je trobojki na skupu, ali po Banjaluci je bilo mnogo grafita koji su veličali Ratka Mladića. Bio je jedan čovjek koji je nosio transparent sa likom Ratka Mladića koja je ubrzo uklonjena.

Nezvanično, organizatori skupa su dali nalog redarima da bilo kakva obilježja stranačka ili uvredljiva obilježja sklone.

Inače, veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” počeo je u Banjaluci u prisustvu velikog broja građana, koji su došli da izraze podršku borbi za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.

Okupljeni na skupu nose zastave Republike Srpske, te zastavice na kojima piše “sloboda”, kao i transparente na kojima, između ostalog piše, “Grad Laktaši, Slatina voli Republiku Srpsku – Čuvajte nas”, “Grada Doboj Sloboda”. Jedan od učesnika skupa nosi transparent na kojem piše „Zašto da se stidim, došao sam samo da vas vidim. Dođi Mile iz Laktaša samo zbog boraca”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje