Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Šićkoj petlji obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nezgode

Preuzmite sliku

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici Lukavac-Tuzla na lokalitetu petlje Šićki Brod trenutno se saobraća jednom trakom, naizmjenično, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako nezvanično saznajemo u nezgodi su učestvovala tri putnička motorna vozila. Zbog uviđaja koji se obavlja od strane policijskih službenika stvorene su velike gužve na ovoj dionici.

 • Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnja se skreće na moguću poledicu. Poseban oprez preporučuje se na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

  Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

  Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

  Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

  Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a. (Foto: Ilustracija)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje