Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na putu Tuzla – Kalesija od večeras potpuna obustava saobraćaja zbog radova

Preuzmite sliku

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj će potpuno biti obustavljen večeras od 22.00 sata do subote, 20. novembra do 06.00 sati.

Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćat će obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle saobraćati preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,