Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na području Tuzlanskog kantona raste nivo potoka i rijeka usljed velike količine padavina

Preuzmite sliku

Na području Tuzlanskog kantona raste nivo potoka i rijeka usljed velike količine padavina, ali je stanje pod kontrolom, rekao je večeras vršilac dužnosti direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite Zoran Jovanović.

“Stanje na jezeru Modrac je još dobro, ali je moguć priliv velike količine vode”, rekao je Jovanović i naglasio da je stanje nizvodno od jezera uredno, jer je rađena sanacija korita rijeke Spreče prema ušću u rijeku Bosnu.

Prema njegovim riječima, na području Čelića ugroženo je nekoliko objekata, ali nema opasnosti po ljudske živote.

On je istakao da su na području Tuzle slivovi dobro urađeni i da nema opasnosti od zapušenja, te da je korito rijeke Jale očišćeno, a stanje zadovoljavajuće.

On je naveo da za sada nema klizišta i dodao da se ne zna šta će biti u narednom periodu ako kiša bude padala dosadašnjim intenzitetom.

“Imamo stalnu komunikaciju sa svim službama civilne zaštite u 13 opština i gradova Tuzlanskog kantona”, rekao je Jovanović i naglasio da su pripadnici civilne zaštite na terenu i prate situaciju.

Područje Tuzle, Gradačca, Živinica, Lukavca i Kalesije u poslijepodnevnim časovima zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom i ponegdje jačim udarima vjetra. Glavne tuzlanske saobraćajnice za veoma kratko vrijeme su u potpunosti potopljene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,