Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na području općine Jablanice SIPA oduzela veću količinu cigareta

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su na magistralnom putu M-17, na području općine Jablanica, zaustavili i pretresli putnički automobil te lišili slobode osobu koja je upravljala navedenim vozilom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Tokom pretresa vozila, koji je izvršen po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3.500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku.

Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona. Policijski službenici su na području Ljubinja pretresli stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba. Navedena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičene osobe, saopćila je SIPA. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,