Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na platou Skenderije otvorena “Zimska čarolija”

Preuzmite sliku

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić otvorio je večeras ovogodišnju Zimsku čaroliju na platou Skenderije.

Zimska čarolija trajat će do kraja januara 2023. godine, a tokom naredna dva mjeseca Sarajlije, ali i svi turisti koji svrate u Sarajevo, imat će priliku uživati na najvećem otvorenom klizalištu u Bosni i Hercegovini.

Delić je u obraćanju istakao da je ovo jedna od najljepših zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira glavni grad Bosne i Hercegovine kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u ovom dijelu regije.

– Ovo je druga Zimska čarolija koju podržavamo i svakako mi je zadovoljstvo što smo dio ove priče. Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama. Već sljedeće sedmice počinje i Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede, tako da će Skenderija tokom prvih dana decembra biti centar mnogih dešavanja, a mi svakako pozivamo građane da svoje vrijeme za odmor i rekreaciju tokom zimskih praznika provedu upravo ovdje, na Zimskoj čaroliji – poručio je Delić.

Osim klizališta koje zauzima površinu od 2.500 metara kvadratnih, posebna atrakcija Zimske čarolije bit će i veliki ledeni tobogan, ukupne dužine 30 metara i visine 6 metara.

I direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić obratio se prisutnima koji su, i pored jake kiše, prisustvovali večerašnjem otvaranju Zimske čarolije.

– Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama, te ponudom suvenira i proizvoda starih zanata i rukotvorina, naša Zimska čarolija nudi bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle – naveo je Petrinić važnije dijelove sadržaja ovogodišnje Zimske čarolije.

Zimska čarolija, u naredna dva mjeseca, nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena između kojih su pauze od po trideset minuta za čišćenje leda.

Večerašnje otvaranje uljepšala je svojim nastupom reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Lana Galijašević, dok je službeni početak ove manifestacije obilježen i posebno pripremljenim vatrometom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,