Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na osiguranju obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici angažovano 2.000 policijskih službenika

Preuzmite sliku

Sigurnosne pripreme na obilježavanju 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN” Srebrenica i ukopa identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine trajale su od januara mjeseca 2015. godine.

Sve je detaljno isplanirano kako bi se osigurali svi uslovi za siguran i dostojanstven ispraćaj žrtava. U tu svrhu je angažovano oko 2.000 policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, OSA BiH, MUP-a RS-a, FMUP-a, kao i pripadnici Oružanih snaga BiH, rečeno je Feni iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koja je nadležna za fizičku i tehničku zaštitu kompleksa Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Dodaje se da je Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice genocida osigurao i dovoljan broj redara – volontera koji će biti na usluzi građanima.

– Iskoristili bismo priliku da pozovemo građane na saradnju te da svoj dolazak u Memorijalnom centru planiraju na vrijeme kako bi se izbjegla gužva i zastoji na putevima koji vode ka Potočarima. Također, obavještavamo da su osigurana besplatna parking mjesta za sva vozila, te da se u tu svrhu koriste isključivo označeni parkinzi – navode iz Direkcije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje