Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na letu iz Berlina za Tuzlu uhapšena jedna osoba

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na graničnim prelazima u prethodna tri dana devet lica, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Službenici Jedinice granične policije Izačić juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali A.H. (43) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog nasilničkog ponašanja.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Izačić i predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Istoga dana, pripadnici Granične policije su na izlasku iz BiH na prelazu Orašje uhapsili muškarca čiji su inicijali A.H. (47) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora i on je predat službenicima bijeljinskog Okružnog centra Sudske policije.

U nedjelju, 2. maja, na izlasku iz BiH na prelazu Brod uhapšen je muškarac čiji su inicijali A.P. (28) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora i on je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Doboj.

Istog dana, na aerodromu u Tuzli, na letu iz Berlina, pripadnici Granične policije uhapsili su muškarca čiji su inicijali I.K. (43) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog nasilničkog ponašanja i radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Pripadnici Granične policije uhapsili su dvojicu državljana BiH čiji su inicijali D.B. i A.H. u subotu, 1. maja, prilikom ulaska u zemlju na prelazu Orašje.

Za D.B. (27) utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za A.H. (46) utvrđeno da ga potražuje ovaj sud zbog krivičnog djela tjelesna povreda.

Oni su predati službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Deleuša 1. maja uhapšen je muškarac čiji su inicijali T.P. (30) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog teške krađe i on je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik su 1. maja na ulasku u BiH na prelazu Šepak uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali M.K. /29/ nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora.

M.K. je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Brčko uhapšen je muškarac čiji su inicijali N.M. (38) nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Bihać raspisala potragu zbog krađe.

N.M. je predat pripadnicima te policijske stanice. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje