Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na kutiji u kojoj se nalaze respiratori nalazi se adresa crkve u Irskoj

Preuzmite sliku

Uz sve druge nejasnoće oko nabavke 100 respiratora, koje je obavilo poljoprivredno gazdinstvo “Srebrena maila”, javnost je tokom dana zaintrigirala i naljepnica na dnu kutije u kojoj su dostavljeni respiratori – nedovoljno vidljiva na fotografijama sa aerodroma od subote.

N1 ekskluzivno objavljuje fotografiju na kojoj se jasno vidi oznaka na pošiljci respiratora koja je trenutno na carini na aerodromu u Sarajevu.

A na njoj stoji: “Add: The Black Church, St.Mary's Place, Dublin 7, Ireland; WWW.well-kang.com.”

Posjetom na web stranicu čiji link je nalijepljen na kutiju, nećete saznati mnogo. Ipak, jednostavna internet pretraga ove adrese, uz naziv kompanije sa web stranice “WELL KANG LIMITED” vodi nas do informacije da je kompanija registrovana na adresi gdje se nalazi crkva u Dublinu, da ima jednog zaposlenog i da je direktor kompanije u Irskoj izvjesni Edvard Wang.

Kakve veze ima kompanija registrovana na adresi crkve u Irskoj sa respiratorima iz Kine koji su stigli u Sarajevo, kako se ova naljepnica našla na pošiljci – nastavak je na brojna pitanja na koje oni koji su nabavku sproveli još ne odgovaraju.

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,