Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Jahorini svečano otvoren najduži planinski bob na Balkanu

Preuzmite sliku

Danas je na Jahorini svečano otvoren najduži planinski bob na Balkanu, koji je ujedno jedan od 10 najdužih u Evropi.

Kao što smo već ranije pisali, staza je otvorena danas u 15 sati, u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice.

Radi se o trasi dužine 2.500 metara, koja predstavlja jedinstvenu adrenalinsku atrakciju koja je, prema riječima direktora Olimpijskog centra Jahorina, Dejana Ljevnaića, pripremljena u jako kratkom roku.

Vrijednost ove investicije je oko 1.800.000 eura uključujući bob na šinama i objekat. Ljevnaić dodaje da je ovom investicijom povećana vrijednost zemljišta, ali i hotela i vikendica.

 • Jahorinski alpin koster je poseban po svom velikom vertikalnom padu od više od 330 metara, a najveća brzina je od 40 km/h, ima više od 41 elementa uzbuđenja, kao sto su zaokreti naniže, spuštanje s mosta s prosječnim padom od 60 posto i ima 70 tobogana, prenosi Fena

  Otvaranju je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je napomenuo da Jahorina danas izgleda potpuno drugačije nego prije nekoliko godina.

  “Neophodno je donijeti novi zakon o Olimpijskom centru i na zakonit način upravljati svim resursima”, rekao je Dodik.

  Za sljedeće ljeto je planirana izgradnja velikog avantura parka sa adrenalinskim atrakcijama, saopštili su iz Olimpijskog centra “Jahorina”. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,