Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na dionicama u višim predjelima snijeg, vozačima se savjetuje opreznija vožnja

Preuzmite sliku

Na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi Novi Travnik-Bugojno-Kupres, Jablanica-Posušje, Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje, kao i šire područje Romanije.

Magla smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac-Ključ, dok se zbog vjetra skreće pažnja na puteve Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Šuica, kao i na šire područje Bosanskog Grahova. Upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. Napominje se vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i puteviKlašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,