Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na dan vojske RS-a: Američke trupe prodefilovale Banjom Lukom na putu ka Manjači

Preuzmite sliku

Konvoj vozila u kojem su se nalazile i američke trupe jučer je prošao Banjom Lukom, tokom priprema za veliku vojnu vježbu “Brzi odgovori 21”. Informaciju je podijelio, i komentirao Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

“Slučajno ili ne, upravo na Dan Vojske Republike Srpske američke trupe defiluju Banjom Lukom. U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, konvoj američkih vojnih vozila prošao je kroz Banja Luku na putu za Manjaču”, napisao je Vukanović na svom blogu.

Dodao je da je konvoj vojnih vozila privukao veliku pažnju Banjolučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada Republike Srpske. Američki vojnici i oficiri učestvovat će na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

“Američki vojnici su u Banjoj Luci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači ‘on line’ te ranijih najava da će okupiti 30.000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču”, napisao je Vukanović.

Dodao je da bi Dodik trebao da izađe u javnost i objasni javnosti i građanima šta se događa i da li je sve posljedica ANP-a nazvanog Program reformi, i otvorenog puta BiH u NATO.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje