Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na brojna pitanja voditeljice Dodik odgovarao istom rečenicom a zatim tražio završetak emisije

Gostovanje Milorada Dodika večeras na N1 završeno je na neobičan način jer je na brojna pitanja voditeljice emisije Emele Burdžović Slipičević, odgovarao istom rečenicom.

Na pitanje voditelice da prokomentariše činjenicu da je ”izgubio Banjaluku”, odgovario ja:

“Mi smo pobijedili u 45 opština u BiH, 42 opštine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili”.

Nakon toga je uslijedio niz drugih pitanja, ali Dodik je uvijek odgovarao sa istom rečenicom, odnosno time u koliko opština su pobijedili.

”Hoćemo li razgovarati dalje? Ili da završavamo”, upitala je voditeljica emisije, a član državnog Predsjedništva je potom poručio da završi emisiju.

”Završite, nema potrebe’

Dodik je u razgovoru sa Burdžović Slipičević istakao kako se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao prijetnju, da je on čovjek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan sa nekim svojim izjavama.

“Učinit ću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je.

Istakao je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako “ni Eintesteina ne bi podržao za gradonačelnika”, kazao je da ne bi i da je to demokratija.

“Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) podcijenio, nego ga je Banjaluka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik prtije da kažem šta se može a šta ne podržati”, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da zbog tog rezultata nije očajan.

”Izgubili smo mjesto na nivou gradonačelnika, bilo mi je teško, ali nisam očajan. Imamo mi računice i tačno vidimo kako je na kom glasačkom mjestu sabir glasova bio. Činjenica je da gospodin Radojčić bio dobar gradonačelnik, teško sam to prihvatio i doživio, ali prihvatam činjenicu. 2022. godine ćemo ostvariti još bolji rezultat. Kao partija, na prošlim izborima 2016. imali smo 380 odbornika, a sad smo dobili 446”, rekao je gost N1.

Priznao je da nekad u svojim izjavama umije i pretjerati.

”Bilo je svakakvih izjava, ali što se itče izbora, teško nam je to palo, ali nismo očajni. Imamo pobjedu koja je strašna, u uslovima pandemije kada smo donosili teške mjere. 15 dana nismo vodili kampanju, pokušali smo da to radimo u direktnom kontaktu. Ne krivim nikoga posebno od vodećih ljudi. Hoće li biti smjena? Naravno. preko 30 kandidata na izborima su iumai mlađih od 40 godina. Mislim da dolazi generacija ljudi koja treba da preuzme odgovornost i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini”, rekao je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje